Сезона на греење: прогнозата на метеоролозите за зимата во Европа може да развесели многумина, еве што предвидуваат тие

Агенцијата ќе ја обнови својата зимска прогноза следниот месец кога ќе бидат активни сите подвижни сили кои го одредуваат времето во зимските месеци, па прогнозата веројатно ќе биде нешто попрецизна. …

Сезона на греење: прогнозата на метеоролозите за зимата во Европа може да развесели многумина, еве што предвидуваат тие Read More

ЕВРОПА ЈА ЧЕКА ТЕШКА ЗИМА: Бил Гејтс е скептичен дека ЕУ ќе може да се откаже од руските извори на енергија во следните 10 години

Основачот на Мајкрософт, Бил Гејтс, рече дека Европа може да се соочи со “многу зас трашувачка ситуација” оваа зима, предупредувајќи дека зголемувањето на цените на енергијата низ целиот регион – …

ЕВРОПА ЈА ЧЕКА ТЕШКА ЗИМА: Бил Гејтс е скептичен дека ЕУ ќе може да се откаже од руските извори на енергија во следните 10 години Read More

ЦЕНАТА НА АЛУМИНИУМОТ ДРАСТИЧНО ЗГОЛЕМЕНА: Шok на берзите по веста за забраната за продажба на руски метал!

Индустриските метали се закануваат со нов бран покачување на цените на суровините по објавувањето на веста дека Лондонската берза за метали (LME) размислува да ја забрани продажбата на стоки од …

ЦЕНАТА НА АЛУМИНИУМОТ ДРАСТИЧНО ЗГОЛЕМЕНА: Шok на берзите по веста за забраната за продажба на руски метал! Read More