КАКО ДА ЈА ИСЧИСТЕТЕ ВАШАТА АУРА  ДОДЕКА ВРНЕ: Искористете ги есенските денови да се ослободите од сета насобрана негативност!

Нека се измие целата негативна енергија – како да ја исчистите вашата аура на дожд! Едноставна медитативна вежба која ви дава чувство на мир, спокојство и ослободување од негативноста…

Дали сте често болни, раздразливи или лесно нервозни? Ако сте уморни, немате енергија и немате соодветен сон и покрај тоа што спиете доволно, можеби е време да ја исчистите вашата аура.

Постојано чувство на исцрпеност, меланхолија, нерамнотежа помеѓу телото и умот – сето тоа може да биде знак дека вашата аура е загадена со негативна енергија и лоши вибрации. Сепак, една активност и ритуал во текот на есента може да помогне да се исчисти на наједноставен начин.

Станува збор за одење на дожд!

Можеби звучи необично, но есенските дождливи денови пред нас можат да помогнат да се расчисти нашата аура и да се оживее нашата енергија.

Можете да направите едноставна медитативна вежба на дожд. Кога ќе почне нежно да паѓа, излезете надвор, затворете ги очите, подигнете ја главата нагоре и оставете ги капките нежно да паднат врз вас. Станете свесни за секоја капка што се лизга по вашето тело, визуелизирајте како таа ја измива сета негативност од вашата аура и токсичната енергија што се акумулирала во вашето тело.

Важно е да не излегувате кога надвор има невреме со грмотевици, како и да не се навлажнувате премногу. Искористете го тивкиот и благ есенски дожд, поминете неколку минути во него, а потоа влезете во куќата, исушете се и загрејте се. Во тој момент ќе почувствувате благосостојба, пријатно и прекрасно чувство на топлина.

Боб Марли велеше – „Некои луѓе го чувствуваат дождот. Други едноставно се навлажнуваат“. Се обидувате да го почувствувате тоа со целото свое битие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *