Ќерката на Балашевиќ откри што направил Ѓорѓе Балашевиќ пред пет години, после концертот во Белград

Ќерката на Балашевиќ откри што направил Ѓорѓе пред пет години – „Беше згрозен!“

Беба Балашевиќ откако ги прозва „Фрајле“ откри неколку непознати детали од животот на познатиот пејач и рече дека нејзиното семејство не е гребатор на пари.

По јавниот конфликт со „Фрајле“, ќерката на Ѓорѓе Балашевиќ, Јелена Беба Балашевиќ повторно проговори на темата за авторски права и откри дека нејзиниот покоен татко ги штител неговите песни пред пет години и дека тие продолжуваат да ги почитуваат неговите желби.

Беба се огласи на Фејсбук, наведувајќи дека Ѓорѓе Балашевиќ се згрозувал од одредени работи, меѓу кои и тоа што неговите песни се изведуваат во пабови, дека неговите концерти аматерски се објавуваат на Јутјуб и слично и дека тоа нема врска со пари.

„Во 2017 година, татко ми реши да заземе многу посилен пристап кон заштитата на своите дела… Како што вели во својата изјава во 2017 година… Тој се згрози кога слушна дека целиот концерт од Белград е снимен од статив и објавен на Јутјуб. Тој беше згрозен. Би било навреда за нормалните луѓе да се објаснува дека неговата згрозеност има врска со заработување на пари… Трибјут бендови? Тој беше преплашен од нив.Тој не замислуваше неговите песни да се изведуваат во пабови со пиво, плескавици и момци кои мислат дека е доволно да се пушти брада, да се стави раката во џеб и да се соберат карти.. и потоа си Џоле… Е не си.”

„А ако тој тоа не го одобрува, тогаш основна пристојност е да не го правиме тоа… А кога тие бендови настапуваа, ќе мораа да ѝ платат на агенцијата за авторски права, која потоа ќе му исплатеше него. Сега, на нас. .. Значи, таа злобна и фрик приказна дека на нас ни е само за парите, е нешто нема врска со логиката. Има врска само со алчност, завист, изместени вредности и лицемерие…“

“Моето сандаче е полно со срциња, барања да договорам влезници, потписи и фотографии од луѓе кои сега ми пишуваат дека сум… Да не „лаам“. Дека тие ќе го прават тоа. А тој човек… Тој човек е мојот најдобар пријател во светот. Тој даде се од себе за да ги оствари сите наши соништа… Секако, додека сум тука, ќе се обидам да исполнам се што очекуваше од мене. И поради тоа, ќе биде и „вреќа со болви и изроди и вештерки и што и да е“… Ништо никогаш нема да може да го смени фактот дека отсекогаш сум била и засекогаш ќе бидам неговото девојче, секаде со него, во неговото се… “, изјави Беба Балашевиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *