Каде се децата на Зоран Ѓинѓиќ и што прават денес: Србија се уште се сеќава на нивните coлзи за нивниот татко

Зоран Ѓинѓиќ зад себе остави две деца, ќерката Јована и синот Лука. Тие се успешни луѓе денес и тргнаа по стапките на својот татко.

По cмрттa на Зоран Ѓинѓиќ, таа остана со неутешното семејство. Со сопругата Ружица Ѓинѓиќ имаше две деца чии солзи на неговиот пoгрeб Србија и денес ги памети.

Ќерката Јована денес има 32 години и работи во Владата на Србија, додека синот Лука има 29 години и дипломирал на Факултетот за политички науки.

Уште од мали нозе се забележуваше дека Јована е ликот и изгледот на нејзината мајка, па многумина велат дека таа е наследничка на раскошната убавица која Ружица Ѓинѓиќ ја плени и денес. Говорните вештини и политичките афинитети ги наследила од нејзиниот татко, а денес е вработена во Владата на Србија.

Јована дипломирала Комуникација во 2013 година, а потоа ги завршила магистерските студии во Лондон. Од 2016 година интернира во Тимот за социјална инклузија и намалување на сиромаштијата, а од јуни 2017 година Јована Ѓинѓиќ е координатор за родова еднаквост и човекови права.

Уште од раното детство, животот на Јована и Лука го одбележа политичката кариера на нивниот татко. Како тригодишно момче, Лука стана познат за време на познатите демонстрации во зимата 1996 и 1997 година. Неговата слика на рамената на татко му на чело на демонстрантите пред кои беше поставен транспарент „Београд е свет“ ја обиколи нашата планета.

Зоран и Ружица се венчаа во 1990 година и станаа родители на Јована, а потоа во 1993 година добија второ дете, синот Лука.

„Останавме сами засекогаш, ние тројцата и сите тие важни пријатели побегнаа, а во иднина ни приоѓаа само како нејасни сенки, а во меѓувреме станаа и самите јавни медиумски феномени. Со веста за неговата смрт конечно станаа и тие некој и нешто.  Како што стануваа се поважни, мојата тага и болка растеа во иста мера. И морав да им објаснам на децата за важноста на нашиот регион“, изјави Ружица по смртта на Зоран.

По смртта на Зоран Ѓинѓиќ, таа остана со неутешното семејство. Со сопругата Ружица Ѓинѓиќ имаше две деца чии солзи на неговиот погреб Србија и денес ги памети.

Ќерката Јована денес има 32 години и работи во Владата на Србија, додека синот Лука има 29 години и дипломирал на Факултетот за политички науки.

Колегите и професори на Лука велат дека е секогаш насмеан и љубезен. Се шпекулираше дека има политички афинитети, и дека може да се најде во улога на заменик, но тоа до сега не се случило.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *