Експертите тврдат: „Ова се најдобри години за брак, тогаш најмногу од браковите успеваат“

Според оваа теорија, ако сте под или над 26 години, премногу ќе се карате со партнерот и вашата врска едноставно нема да успее

Луѓето имаат различни планови и желби кога сакаат да се венчаат, но според новото истражување постои идеална возраст за тоа. Според експертите Том Грифитс и Брајан Кристијан, бракот најдобро е да се склучи на 26 години.

Според Mirror, нивното толкување е дека кога ќе достигнете 37 проценти од целта, сте ја достигнале совршената точка за да го извршите вашиот план; односно, ако просечниот човек ја бара својата подобра половина на возраст од 18 до 40 години, тогаш идеалната возраст е 26 години бидејќи дотогаш поминале 37 проценти од вкупното време за пребарување… Според оваа теорија, ако сте помлади или постари од 26 години, премногу често ќе се карате со партнерот и врската едноставно нема да функционира.

Се разбира, правилото од 37 проценти не е совршено и навистина не го зема предвид фактот дека помеѓу 18 и 40 години нашиот вкус може да се промени и можеби ќе почнеме да бараме нешто поинакво, но овие експерти тврдат дека врската е повеќе веројатно ќе биде долготрајно ако се официјализира на возраст од 26 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *