ЗЛАТАН ИБРАХИМОВИЌ ЗА БОЛЕСТА НА СИНОТ: Не можам да го поднесам ова

Книгата „Јас сум Златан Ибрахимовиќ“, чиј автор е Дејвид Лагеркранц, открива многу за животот на славниот фудбалер, за неговите подеми и падови, убавите и помалку убави моменти во животот, но ги открива и најлошите кошмари што легендарниот спортист мораше да преживее. Ова особено се однесува на делот од книгата кој ги открива сите детали за болеста низ која поминувал синот на Златан Ибрахимовиќ, веќе при раѓањето.

Имено, синот на Златан Ибрахимовиќ, Макси се бореше со голем здравствен предизвик на раѓање и покажа дека е вистински борец.

-Со Макси се беше ново, забележавме дека многу повраќа. Освен тоа, тој не се дебелееше, туку ги губеше килограмите. Не знаевме зошто, дали е ова нормално? Повраќаше непрекинато, не ја знаевме причината и дали мора толку да повраќа. Разговарав со семејството, пријателите и сите ме тешеа дека не е ништо страшно… Се обидував да се утешам – се присетил фудбалерот и открил дека морал да оди на итна операција на стомакот.

-Целото тело ми беше во грч. Никогаш не сум се чувствувал така, ниту блиску. До раѓањето на детето бев господин недопирлив. Можев да бидам лут и луд, да ги покажам сите можни емоции. И сè можеше да се реши ако бевте цврсти, упорни, но ова не беше ништо слично. Бев немоќна, едноставно не можев ништо да направам. Макси од ден на ден стануваше се послаб, беше толку мал, се забележуваше дека е кожа и коски. Изгледаше како животот да сака да го остави – изјавил фудбалерот на кого сопругата Хелена му била најголема поддршка, како и тој за неа.

-Не се сеќавам на патот до болницата. Се сеќавам само на болничките ходници и мирисот. Истрчав и прашав само каде е, на крајот ме однесоа во големата сала каде што лежеше Макси во инкубаторот. Беше помал од кога било… Имаше цевки низ телото и носот. Како да ми го извадија срцето од градите. „Ве сакам двајцата. Ти си ми се. Но, не можам да го поднесам ова. Јави ми се што ти треба“, и реков на Хелен и побегнав оттаму – се присети Златан, кој денеска е благодарен што се заврши како што треба.

-Макси се уште има лузна. Тој се чувствува здрав како и сите деца на негова возраст и често се сеќавам на тоа. Тоа ми дава подобар поглед на животот, искрено – изјави фудбалерот кој подоцна доби уште еден син со сопругата Винсент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *