Кој дел од телото прво го миете кога се туширате? Секој од нив има посебно значење и кажува каква личност сте: тоа ги открива и вашите тајни

Кој дел од телото прво го миете кога се туширате? Еве што тоа кажува за вас!

Следниот пат кога ќе се истуширате, обрнете внимание на делот од телото што прво го миете, бидејќи тоа може многу да каже за тоа кои сте вие ​​како личност. Според авторката Бернис Анго, таа открива длабоко скриени тајни за вас. Еве што кажува за вас првото миење на одреден дел од телото:

Лице

Ако првото нешто што го правите е да го измиете лицето, тогаш тоа значи дека многу се грижите што мислат другите за вас. Се грижите за туѓите мислења, па затоа сакате секогаш вашето лице да биде чисто.

Рацете и стапалата

Оние кои прво ги мијат рацете и нозете се многу скромни и приземни луѓе. „Вашите екстремитети се симбол на сила и издржливост, исто така сте многу гласни и слободни да се изразувате“, објасни таа.

Полови органи

Ако прво ги измиете гениталиите, веројатно сте прилично срамежливи и социјално резервирани. Бернис исто така рече дека срамежливоста може да биде предизвикана од проблеми со самодовербата и дека ви е многу тешко да се залагате за себе.

Градите

За оние кои прво ги мијат градите, тоа значи дека им е удобно во сопствената кожа и дека се прилично независни во однос на другите во нивната околина.

Косата

Ако сакате прво да ја измиете косата, тоа покажува дека сакате да ги контролирате сите аспекти од вашиот живот. Вие сте некој кој е опседнат со дисциплина и ред и има практичен пристап кон животот.

Рамената и вратот

Многу вредни се луѓето кои веднаш почнуваат да ги мијат вратот и рамената. „Причината зошто прво ги миете овие делови од телото е затоа што тие се најнагласените точки на телото“, објасни таа.

Грбот

И ако сè уште имате тенденција да се пените и прво да го измиете грбот, тогаш многу е можно да сте параноични и секогаш да го „чувате“ грбот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *