ВИДЕО КОЕ ГО ГЛЕДАА 30 МИЛИОНИ ЛУЃЕ, ГОВОР НА ЖЕНА КОЈА ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ НА ПОДОБРО: Престанете да се лажете!

Мел Робинс, автор, адвокат и мотивациски говорник одржа говор кој инспирираше многу луѓе, а таа го открива единствениот начин да го промените вашиот живот на подобро!

Мел Робинс, американскa адвокатka, авторка на книгата „Правило на 5 секунди“, мотивациски говорник и мајка на три деца, одржа еден од најпопуларните  говори, кој на YouTube го погледнале околу 30 милиони луѓе.

Нејзините теми наречени „Како да престанете да се залажувате“ инспирираа многумина, а сега ви ги пренесуваме нејзините совети како да го промените животот на подобро.

Како што вели Мел, често го слушаме советот „Животот е во ваши раце“, но сите знаеме колку е тешко да се преземе акција и да се создаде животот што навистина го посакуваме.

Многу луѓе само страдаат и го преживуваат животот, остануваат во лоши врски, работат работа што не ги исполнува…

На пример, немаме желба да ги менуваме работите или ги одложуваме промените, очекувајќи дека нешто наеднаш ќе се случи и сè ќе поправи . Мел Робинс гласно истакнува дека тоа е самозаблуда.

Во нејзиниот говор, Мел Робинс вели – „Престанете да се залажувате!

Никогаш нема да се чувствувате вака! Никогаш нема да се чувствувате како да го правите она што треба да го направите за да ја направите таа промена.

Нашата работа е да се едуцираме. Сега е време кога треба сите да ги облечеме нашите големи панталони за момче и девојче, да почнеме да се воспитуваме себеси и да се присилиме да ги направиме неопходните промени за да го добиеме она што го САКАМЕ. Секогаш треба да работиме за да го добиме она што го сакаме“.

Мел Робинс истакна – “Рутината те убива! Затоа туркајте се! Единствениот начин е да излезете од вашата комфорна зона. Кога имате импулс да го направите тоа, мора да преземете акција и да го направите тоа СЕГА.”

Таа објаснува дека исклучувањето на автопилотот на нашиот мозок и кршењето на нашите комфорни зони е клучот за среќен живот и дека тоа секогаш се исплати.

На пример, можете да започнете со мали промени кои ве „туркаат“ од вашата комфорна зона. Поставете го алармот 30 минути порано од вообичаеното и не притискајте го копчето за одложување.

Напорот што е потребен за да оставите топол кревет и да влезете во светот е исто толку труд што е потребен за да го размрдате вашиот живот и да направите голема, неостварлива промена.

Еве неколку совети од Мел Робинс од нејзиниот познат говор – тие можат да ви помогнат да го создадете животот што го сакате:

-Одлучете што сакате. Бидете себични за оваа одлука – тоа е само ваша работа,
нема потреба да се грижите дали тоа ќе им се допадне на другите

-Искористете ја енергијата на активирање – Ова е енергијата што ве движи, која ве мотивира да правите големи работи. Ова е енергијата што ја вложувате во тоа да не го одложувате алармот, да станете од кревет и да започнете нов ден – применувајте ја во други области од животот.

-Немојте само да се задоволувате со она што е добро, „тоа е така“ – Така велите дека не можете повеќе, а всушност можете да направите и да ги постигнете работите најдобро што можете.

-Правило од 5 секунди – Ако не се вклучите во некоја активност во првите 5 секунди, големи се шансите дека никогаш нема да го направите тоа. За позитивни промени, дејствувајте СЕГА!

-Тргнете се од каучот, излезете од вашата комфорна зона и излезете од сопствената глава.

Овој живот е твоја приказна, активирај се и ќе биде баш како што со години си сонувал!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *