Брука на српска свадба, сватовите останале гладни: Зачудено гледале во чинијата, а кога рекле донесете уште, невестата им рекла да ги мијат „тањирите“

Свадбата за која се зборуваше на Редит, благодарение на признанието на еден од гостите кои присуствуваа, предизвика неверување

БЕЛГРАД – Сме виделе и музичари како „висат од лустерот“ на свадби, грубо облечени гости, расправии меѓу невестата и свекрвата, сме слушнале и дека младенците понекогаш одлучуваат колку пари да им дадат на гостите како подарок, но ова уште не сме го виделе!

Свадбата за која се зборуваше на Редит, благодарение на признанието на еден од гостите кои присуствуваа, ги шokираше сите што ја слушнаа оваа приказна.

Свадбата беше прекрасна, додека гостите не почнаа да бараат повеќе храна, бидејќи порциите што ги добиваа беа како оние за деца.

„Изборот и количината на храна го сведоа на минимум бидејќи, се разбира, немаа пари, па некои гости останаа гладни“, пишува еден од гостите.

Но, тоа не е се, бидејќи допрва следува најшокантната информација – тој и уште девет гости добиле задача да ги измијат садовите од младенците по прославата!

Разбирливо, луѓето се вџaшeни од оваа приказна и едноставно не можат да поверуваат дека младенците побарале таква услуга од своите гости.

„Не знам како не им беше глупаво тоа да го побараат од гостите“, беше коментарот на една жена, а друга додаде дека никогаш не би се согласила на такво нешто, по цена да ги налути младенците.

Жена која била гостин на оваа свадба открила дека младенците се развеле по три години брак, поради финансиски проблеми и долгови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *