Дали сте под стрес? Погледнете ја оваа илустрација и ќе ја откриете вистината

Сè што треба да направите е да ја погледнете илустрацијата и да забележите дали спиралите се движат и, ако да, со која брзина.

Мислите дека сте целосно мирни и без стрес? Па, оваа нова оптичка илузија е дизајнирана да ги стави на тест вашиот ум и очи, пишува The Sun.

Оптичката илузија е дизајнирана да покаже колку сте навистина под стрес.

Сè што треба да направите е да ја погледнете илустрацијата и да забележите дали спиралите се движат и, ако да, со која брзина.

 

Погендорфова илузија е една од оние оптички илузии кои ќе ве натераат сликата да ја погледнете два пати. Ако ја погледнете сликата од левата страна, ќе ви изгледа дека црната линија продолжува во сина линија иако во реалноста не е така

 

Херингова илузија е исто така една од оние илузии кои многумина ќе ги збунат. На сликата изгледа дека има две коси црвени линии кои всушност се сосема прави

Ова се најпознатите оптички илузии кои навистина ќе ве збунат!

Шепардови столови се исто така забавни трикови на оптичка илузија. Ви изгледа дека станува збор за столови со различна големина? Погрешно: станува збор за столови со иста големина но различна ориентација
Кога ќе ја погледнете сликата вам ви изгледа дека долното парче е подолго од горното, но всушност тие се исти

 

The Impossible Trident е уште една позната оптичка илузија која сигурно сте ја виделе многу пати во животот. Луѓето и ден денес се мачат да одговорат колку стубови има на сликата

 

Ако ги набљудувате спиралите долго време и тие остануваат неподвижни, ова е добар знак бидејќи покажува дека сте многу мирни и опуштени.

Но, ако ви се чини дека полека се вртат, тоа е сигнал дека сте уморни и ви треба пауза. А секако најлошо е кога се вртат со голема брзина, бидејќи тоа укажува дека сте под екстремно голем стрес и се препорачува да се консултирате со лекар.

Откако вашите очи ќе се прилагодат на движењето на спиралата, се чини дека статичната слика или се намалува или расте во спротивна насока. Се вели дека гледањето на овој вид спирална слика може дури и да влијае на вашата способност да читате зборови некое време потоа, бидејќи тие можат привремено да скокаат пред вашите очи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *