Британски сајт објави водич за брак со Србинки: Србинките ги „продаваат“ од 6000  до 27.000 долари!

One Beautiful Bride е сајт кој се претставува како еден вид „водич“ за мажите да најдат жена во странство. На сајтот жените се претставени како стока што може да се купи, а се даваат и понижувачки анализи како мажите можат да добијат невести од различни нации.

Сајтот е поделен на делови од жени за брак според континентите, а има и Србинки. Исполнет е и со фотографии од прекрасни манекени кои веројатно биле украдени. Целата содржина на страницата е крајно сомнителна, а она што го нуди може да биде поврзано со трговија со луѓе. Едноставно е неверојатно дека ваква содржина постои на Интернет без никакви санкции.

Што се однесува до Србинките, сајтот наведува дека жените во Србија „чинат“ од 6.890 до 26.940 долари. Процентот на успешни бракови со Србинки е 70 отсто, тврди сајтот. Не се знае од каде им се такви бројки.

„Српските невести не се жени за продажба, но тешко дека мажот ќе најде српска невеста бесплатно. Маж кој е мотивиран да најде Србинка во блиска иднина, најверојатно ќе троши пари на онлајн услуги за запознавање и патување во Србија, а ние обезбедуваме точни цени“, се вели на страницата.

Мажите можат да купат српска невеста на три начини, продолжуваат тие. Потоа презентираат анализи на три типа сајтови за запознавање – колку чинат и што нудат.

„На редовните страници за запознавање, обично се потребни околу 2 месеци за да запознаете некого, но со меѓународно запознавање, тоа е малку покомплицирано.

Мажите кои бараат српска невеста или девојка од Словенија обично поминуваат околу една година на страницата пред да најдат девојка, да се зближат со неа и да одлучат да одат во нејзината земја за да ја запознаат во реалниот живот, така што за повеќето, онлајн запознавањето чини околу Вкупно од 1.000 до 1.200 долари“, пишува Пол Блум, автор на целиот „водич“.

Потоа следи графика на која се гледа колку чини еден странец секој артикал „земање српска невеста“. Излегува дека му требаат 1.700 долари за две недели во Србија.

„Повеќето мажи одат во Србија најмалку двапати пред да запросат „невести по нарачка“, па вкупниот трошок на патувањето за нив е околу 3.400 долари“, додава Блум.

А потоа дури и детално пресметал колку чини „да нарачаш Србинка што ќе стане невеста“.

Сè е таму: од трошоците за страницата за запознавање, до визата, дозволата за брак, до самата свадба.

Многу сомнителен дел се фотографиите на среќно оженети странци со убави девојки, кои наводно се Србинки. Тие мажи ги споделија своите искуства од бракот со Србинка – кои се особено вознемирувачки.

„Ја запознав мојата Србинка на UkraineBrides4You пред 4 години и штотуку ја прославивме втората годишнина од брак, па верувам дека имам што да кажам за тоа какви се Србинките.

За мене, мојата сопруга е апсолутен перфекционист во сè што прави – таа сака да изгледа неверојатно, да работи неверојатно, да биде најдобра сопруга и најдобра мајка, а јас немам идеја како, но таа лесно се справува со сето тоа. Најдоброто нешто е што нејзиниот перфекционизам не важи за другите луѓе.

Таа го почитува мојот личен простор и е прилично отворена и толерантна личност. „Не сум сигурен дека сите жешки српски невести се такви, но барем повеќето се такви“, тврди Вернон од Бафало.

„Здраво, оженет сум со Србинка, која ја запознав на SofiaDate и одлуката да ја запросам веројатно беше најдобрата одлука што сум ја донел. Еве што треба да знаете за странските жени – на почетокот сè може да оди без проблеми и да стане навистина лошо кога вашите културни разлики ќе станат дел од вашето секојдневие.

Ништо такво не се случи со мене и мојата Србинка. Таа зборува англиски, ги гледа истите ТВ емисии и секогаш имаме за што да разговараме. Да, тие се повеќе фокусирани на изгледот од сите западни жени со кои сум се забавувал и тие се потрадиционални кога станува збор за семејството и родовите улоги, но тоа се разликите што ги сакам кај неа, и мислам дека тоа е главната причина нашиот брак функционира“, напиша Бојд од Џексонвил.

Очигледно, овие исповеди ја исполнуваат шовинистичката фантазија на секогаш уредна и послушна жена која верно му служи на својот маж.

Понатаму, тие пишуваат дека во Србија има повеќе жени образовани со факултет отколку мажи, но дека патријархалниот систем на вредности сè уште доминира, особено во руралните средини.

„Според студијата на УНДП, околу 37 отсто од жените во Србија доживеале семејно насилство во блиското минато, а речиси 54 отсто доживеале семејно насилство во текот на нивниот живот.

Ова не се само случајни факти – всушност, тие се факти кои можат да ви кажат многу за типичната српска свадбена невеста. Поточно, постојат вистински причини зошто не им пречи да излегуваат со странец, а не се работи само за пари. Второ, тие не само што се убави, туку и образовани.

Трето, можете да сретнете различни жени во градовите и руралните средини“, велат тие.

Имаат дури и „стручно“ мислење на извесен психолог Шерон Велтфрид.

„Српските убавици, како и жените во другите европски земји и општества, се менуваат. Би било погрешно да се претпостави дека тие се сосема исти како нивните.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *