ЖИВОТ ПОЛН СО ТPAГEДИИ: Мајката на Карлеуша доживеа трагедија за која со години не зборуваше, а на пејачката имаше големо влијание: „Најмногу ме нервираше сиромаштијата“

Јелена Карлеуша тешко го поднесе упокојувањето на нејзината мајка Дивна, а нивното семејство го одбележа раната трагедија од која никогаш целосно не закрепнаа.

Животот на познатата српска пејачка Јелена Карлеуша го одбележаа неколку семејни трагедии.

Таткото на мајката на Јелена, Јуриј, и неговиот брат биле воени пилоти и двајцата зaгинaлe во мисијата, во ист ден, со разлика од само неколку часа. Сестрата на Дивна, Данијела раскажа како по оваа страшна загуба нивната баба со години не зборувала.

Данијела, тетката на Јелена, имала само три месеци, додека Дивна, мајката на Јелена, била десетгодишно девојче, па се грижела за помалата сестра. Мајката на Дарина станала вдoвицa на 29 години, но никогаш повеќе не се омажила. За нив сепак се грижеше војската, па добија удобен стан во Нов Белград.

Дивна завршила деветта белградска гимназија, а во трета година на Правниот факултет се вработила во „Радио-Белград“ во познатата станица 202. Успешна била во маркетингот, работела и на телевизија за некое време и пишуваше текстови за многу поп ѕвезди.

Сепак, Јелена изјави дека ја убило тоа што ги гледа мајка и, и тетка и како се мачат.

Најмногу ме нервираше сиромаштијата. Бев скромна девојка која не бараше ништо…“, напиша еднаш Јелена на Инстаграм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *