ГО СПАСИВ ТОМА ЗДРАВКОВИЌ ОД МАЛТРЕТИРАЊЕТО НА МОЈОТ ПИJAН ТАТКО! Кристијан Голубовиќ раскажа како ја одбранил музичката легенда!

По инцидентот што го имал во Задруга со Урош Ќертиќ, Кристијан Голубовиќ отишол во кафеана со неколку задругари кои се обиделе да го смират.

Потоа им признал дека никогаш не трпел неправда и дека го извлекол, сега починатиот, Тома Здравковиќ од кафеана и го бранел дури и од неговиот пиjaн татко. Неговите зборови ги потврди и пејачката Зорица Марковиќ која со Голубовиќ се познава од дете.

– Зорица, ме знаеш од мала, не поднесувам неправда. Брат ми тргна по човекот и јас му удрив шлаканица. Сите во градот ми замеруваа што го удрив брат ми. Го носам гревот што му удрив шамар на брат ми, но знам што му направи на тој човек. Го штипкаше со клешти, го малтретираа човекот и тоа не можев да го дозволам – ја започна приказната Кристијан и се присети како татко му го малтретирал Тома Здравковиќ:

– Го украдов Тома Здравковиќ од мојот пијан татко. Човек кој никогаш не пиел во животот се опива и до сабајле го малтретира пејачот со своето друштво. Му направија тоа што го прави Урош овде – рече тој, а потоа Зорица продолжи:

– Цел живот ја бркаш правдата – кратко се замеша пејачката потврдувајќи дека Кристијан го спасувал Тома од пијани гости.

– Го земам Тома Здравковиќ и го заменувам со Новица Здравковиќ, неговиот брат. Го оставам, ставам уште еден и тој продолжува да пее.

Го малтретираа да пее од девет навечер до 11 следното утро.Тоа не може човече, луѓето знаат дека јас тоа не можам да го поднесам – заклучи Голубовиќ.

Да, така беше во „Клубот на народот“ – се присети Зорица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *