Вучиќ одржа говор на англиски во ОН, преведувачот во еден момент пyкнa од смеење. И српскиот претседател се огласи: „Не се срамам“

Српскиот претседател Александар Вучиќ беше еден од говорниците на Генералното собрание на Обединетите нации. Говорот беше на англиски јазик, а Вучиќ го заврши со „Да живее Србија“, по што симултаниот преведувач се насмеа.

Видеото од смеењето на преведувачот веднаш се појави на социјалните мрежи и почна да кружи низ регионот.

 

На смеата на преведувачот набрзо реагираше и самиот Вучиќ.

-Целиот свет извикуваше „Слава на Украина“, но „Да живее Србија“ за некои е срам… Некои (политички) противници се потсмеваа, се срамат што се од Србија, а јас не се срамам.

Претседателот Зеленски може да каже „Слава на Украина“, не гледам проблем да каже „Да живее Србија“ – рече Вучиќ.

– Со својот говор страсно и аргументирано го бранев ставот на мојата земја. На сите им покажавме дека не сме грст овес што секој може да го јаде – рече српскиот претседател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *