Најдобрата анегдота за Елизабета Втора: Како Кралицата им се претставила и се фотографирала како обичен планинар со американски туристи во Шкотска!

Смешна и вистинска приказна за кралицата:

Околу 2005 година, кралицата и нејзиниот службеник за лична заштита, Дик Грифин, шетале сами едно попладне по ридовите во близина на шкотскиот кралски замок Балморал.
Им пришле двајца туристи, кои разговарале. Грифин се сеќава:

„Двајца планинари доаѓаа кон нас, а кралицата секогаш застануваше и се поздравуваше.“

-Тие беа двајца Американци на пешачки одмор.

Од моментот кога застанавме беше јасно дека тие не ја препознаа кралицата, што беше добро.

Американскиот господин ѝ кажуваше на кралицата од каде дојдоа, каде одат понатаму и каде беа во Британија.

Тогаш господинот ја праша Кралицата: „А каде живеете?

Таа одговори: „Па, јас живеам во Лондон, но имам викендица од другата страна на ридовите“.

Тој рече: „Колку долго доаѓате овде?“

Таа одговори: „Овде доаѓам уште од мало девојче, значи повеќе од 80 години“.

Тогаш тој рече, па тој рече: „Па, ако доаѓате овде повеќе од 80 години, сигурно сте ја запознале кралицата“.

Брзо како блиц, таа рече: „Не сум, но Дик овде редовно се среќава со неа“.

Потоа, планинарот го праша Грифин какова е кралицата лично.

„Бидејќи бев со неа долго време и знаев дека можам да и ја „повлечам ногата“, реков: „Ох, таа понекогаш може да биде многу лута, но има прекрасна смисла за хумор“.

Следното нешто што го направив, овој човек се навраќа,  и ја ставив раката околу рамото и пред да види што се случува, ја зема камерата, и ја дава на кралицата и вели: „Можеш ли да не сликаш?

„Потоа ги заменивме местата и ЈАС ГИ СЛИКАВ СО КРАЛИЦАТА.

„И се поздравивме за збогум.“

„Потоа, нејзиното височество ми рече: „Би сакала да бидам мува на ѕидот кога ќе им ги покаже тие фотографии на своите пријатели во Америка, и се надевам дека некој ќе му каже која сум“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *