Автомобил претворен  во хеликоптер: Го издава за свадби (фото)

Единствениот недостаток на возилото на Митилеш е што не може да лета како вистински хеликоптер

Иако не можеше да го исполни својот сон за дизајнирање и летање со хеликоптер, 24-годишниот Митилеш Прасад од Индија направи својот автомобил да изгледа како таков.

Автомобил кој изгледа како хеликоптер сега станува атракција во Чапри. Митилешу, автомеханичар во северната индиска држава Бихар, го оствари својот сон со редизајнирање на автомобил во хеликоптер.

Единствениот недостаток на возилото на Митилеш е што не може да лета како вистински хеликоптер. Сепак, тој заработува со изнајмување на своето интересно дизајнирано возило за свадби и други церемонии.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *